نداشتن زمان مشخص براي درس خواندن يکي از مشکلات شايع دانش‌آموزان است؛ بسياري از دانش‌آموزان زمان زيادي از روز را صرف مطالعه يک درس مي‌کنند. نداشتن زمان‌بندي دقيق موقع درس خواندن، باعث مي‌شود که دانش‌آموزان نتوانند با سرعت عمل استاندارد درس بخوانند.


برنامه‌ريزي درسي بخش مهمي از موفقيت تحصيلي دانش‌آموزان برتر است. آشنايي با مفهوم مديريت زمان و اطلاع از تکنيک‌هاي برنامه‌ريزي درسي، به دانش‌آموزان کمک مي‌کند تا حواس‌پرتي‌هاي خود‌شان را کنترل کنند.




دانش‌آموزان در هر پايه تحصيلي که هستند، براي اينکه بتوانند به اهداف خود‌ برسند، بايد با روش‌هاي برنامه‌ريزي درسي آشنا شوند.




خيلي از دانش‌آموزان در ابتداي شروع سال تحصيلي، اهدافي را براي خود مشخص مي‌کنند، از شاگرد اول شدن در کلاس درس گرفته تا رسيدن به رتبه‌هاي برتر کنکور! در بسياري از مواقع، دانش‌آموزان به دليل اينکه برنامه‌ريزي مشخصي ندارند، نمي‌توانند اهداف خود را عملي کنند.


آشنايي با مفهوم برنامه‌ريزي درسي


اکثر افراد براي انجام هر کاري نياز به يک طرح و نقشه قبلي دارند؛ در واقع، يک نقشه راه دقيق باعث مي‌شود تا افراد موانع و مشکلات پيش ‌روي خود را مديريت کنند. برنامه‌ريزي يعني انجام کار‌ها به صورت اصولي و منظم؛ افراد با برنامه‌ريزي مي‌توانند زمان‌شان را به صورت اصولي و دقيق مديريت کنند.




کمبود وقت، مشکل اصلي دانش‌آموزان


خيلي از دانش‌آموزان، با شروع سال تحصيلي، با حجم زيادي از دروس مختلف روبه‌رو مي‌شوند. زياد شدن تعداد کتاب‌هاي درسي و سنگين شدن حجم درس‌ها، چالش‌هاي زيادي را براي دانش‌آموزان ايجاد مي‌کند. کمبود وقت يکي از مشکلات شايع در طول دوران تحصيل است.




دليل اصلي اين موضوع، رعايت نکردن اصول استاندارد برنامه‌ريزي درسي است. حتماً شما هم در طول دوران تحصيل‌تان بارها تصميم گرفته‌ايد طبق يک برنامه‌ريزي درسي مناسب درس بخوانيد؛ اما، پس از مدتي، از انجام برنامه‌هاي خود غافل شديد!




عدم آشنايي با ويژگي‌هاي يک برنامه‌ريزي مناسب، از جمله دلايلي است که شما را از تعهد به اجراي برنامه‌هاي خود غافل مي‌کند.




آشنايي با ويژگي‌هاي يک برنامه‌ريزي درسي استاندارد


تا اينجاي مطلب با اين موضوع آشنا شديد که هر برنامه‌ريزي درسي، استاندارد نيست؛ خيلي از دانش‌آموزان بارها تصميم مي‌گيرند که طبق يک برنامه‌ريزي مناسب درس بخوانند. رعايت نکردن بسياري از نکات کليدي در تنظيم برنامه‌ريزي درسي، باعث مي‌شود که دانش‌آموزان در اجرا کردن برنامه‌هاي خود با شکست روبه‌رو شوند.




به طور کلي، براي اينکه يک برنامه‌ريزي درسي دقيق داشته باشيد، بايد در قدم اول اصول تنظيم يک برنامه‌ريزي دقيق را بشناسيد. اين اصول عبارت‌اند‌ از:




توجه به ويژگي‌هاي فردي


يکي از کليدي‌ترين و شايد مهم‌ترين اصل برنامه‌ريزي درسي، توجه به ويژگي‌هاي فردي هر دانش‌آموز است. زماني که دانش‌آموز، برنامه‌اي متناسب با ويژگي‌هاي شخصي خود دريافت مي‌کند، بيشتر به اجراي برنامه‌هاي خود پايبند مي‌ماند. توجه به نقاط ضعف و قوت دانش‌آموزان اصلي‌ترين ويژگي يک برنامه‌ريزي شخصي‌سازي شده است.




در نظر گرفتن زمان‌هاي جبراني


در نظر گرفتن زمان‌هاي جبراني از جمله ويژگي‌هاي يک برنامه‌ريزي اصولي است. خيلي از مواقع، اتفاقات غير قابل پيش‌بيني باعث مي‌شود که دانش‌آموزان نتوانند برنامه‌هاي خود را به درستي اجرا کنند. به‌طور مثال: سرما‌خوردگي، حضور يک مهمان سرزده و . از جمله اتفاقات غير قابل پيش‌بيني هستند که دانش‌آموزان را از انجام برنامه‌هاي خود دور مي‌کنند.




براي کنترل اين شرايط، بهترين راه تعيين زمان‌هاي جبراني است؛ براي انجام اين کار بهتر است بخشي از زمان خود را در طول هفته به دروس خوانده نشده اختصاص دهيد.




با انجام اين کار، مي‌توانيد بخشي از نگراني‌ها و استرس‌هاي خود‌تان را کنترل کنيد.




دانش‌آموزان در مقطع کنکور بايد بيشتر از هر زمان در برنامه‌ريزي کنکور خود به اولويت‌بندي مطالعه دروس توجه کنند. در واقع توجه به تفاوت ضرايب هر درس در آزمون سراسري از جمله موضوعاتي است که دانش‌آموزان بايد هنگام مطالعه به آن توجه کنند.




همراهي يک مشاور تحصيلي کاربلد


برنامه‌ريزي، اصول و قواعد خاص خودش را دارد؛ يک مشاور تحصيلي متخصص به دانش‌آموزان کمک مي‌کند که بهترين تجربه را در برنامه‌ريزي درسي داشته باشند. در واقع، مشاورين با در نظر گرفتن تمام اصول برنامه‌ريزي، بهترين روش را براي يادگيري دانش‌آموزان ارائه مي‌کنند.




دانش‌آموزان يکي از بهترين و تکنيکي‌ترين مشاوره‌ها را مي‌توانند در جلسات مشاوره‌اي معلم خصوصي پرش تجربه کنند. مشاورين پرش، با در نظر گرفتن بسياري از نکات کليدي مشاوره‌اي، بهترين برنامه‌ريزي را در اختيار دانش‌آموزان قرار مي‌دهند.




مراحل تنظيم برنامه‌ريزي درسي


تا اينجاي مطلب، با نکات کليدي يک برنامه‌ريزي درسي اصولي آشنا شديد؛ به طور کلي، توجه به اين نکات باعث مي‌شود که شما يک برنامه منظم و اصولي در اختيار داشته باشيد.




در ادامه براي آشنايي بيشتر شما دانش‌آموزان، قدم به قدم مراحل تنظيم يک برنامه‌ريزي درسي را بررسي مي‌کنيم:




کار‌هاي خود را به ترتيب اولويت‌بندي کنيد


هر دانش‌آموزي ويژگي‌هاي فردي متفاوتي دارد؛ نقاط ضعف و قوت دانش‌آموزان در مسائل درسي با يکديگر متفاوت است. شناخت اين تفاوت‌ها و اولويت‌بندي کردن کار‌هاي روزانه باعث مي‌شود دانش‌آموزان زمان بيشتري را به مسائل مهم‌تر اختصاص دهند. به طور مثال، زماني که يک دانش‌آموز در درس رياضي ضعف دارد، بهتر است زمان بيشتري از هفته را به مطالعه اين درس اختصاص دهد.




مدت زمان انجام هر کار را مشخص کنيد


نداشتن زمان مشخص براي درس خواندن يکي از مشکلات شايع دانش‌آموزان است؛ بسياري از دانش‌آموزان زمان زيادي از روز را صرف مطالعه يک درس مي‌کنند. نداشتن زمان‌بندي دقيق موقع درس خواندن، باعث مي‌شود که دانش‌آموزان نتوانند با سرعت عمل استاندارد درس بخوانند.




دانش‌آموزان عزيز! بايد به اين نکته مهم توجه کنيد که بهترين راهکار براي تنظيم يک برنامه‌ريزي درسي اصولي، مشخص کردن زمان انجام هر کار است.




زمان استراحت را در نظر بگيريد


مشخص کردن زمان استراحت يکي ديگر از اصول تنظيم يک برنامه‌ريزي درسي حرفه‌اي است. پيشنهاد مي‌شود بعد از گذشت هر 60 دقيقه مطالعه، 10 دقيقه از زمان خود را به استراحت اختصاص دهيد.




هدف خود را از اجراي برنامه مشخص کنيد


بهتر است در تنظيم برنامه‌ريزي درسي، اهداف خود‌تان را به صورت دقيق مشخص کنيد. مشخص کردن هدف به شما انگيزه حرکت مي‌دهد. با تعيين هدف مي‌توانيد به اجراي برنامه‌هاي خود پايبند باشيد. بسياري از دانش‌آموزان در ابتدا به اجراي برنامه‌هاي خود پايبند هستند؛ اما، به مرور زمان از اجراي کار‌هاي روزانه خود غافل مي‌شوند. بدون شک، دليل عمده اين موضوع، نداشتن انگيزه براي ادامه مسير است.




چرا اجراي برنامه‌ريزي درسي براي دانش‌آموزان اهميت دارد؟


دانش‌آموزان در هر پايه تحصيلي که هستند به برنامه‌ريزي درسي نياز دارند؛ زيرا، با تنظيم يک برنامه‌ريزي اصولي مي‌توانند سبک بهتري از درس خواندن را تجربه کنند.




برنامه‌ريزي درسي باعث مي‌شود که دانش‌آموزان زمان‌شان را به بهترين شکل مديريت کنند و از اتلاف وقت موقع درس خواندن جلوگيري کنند.




دانش‌آموزان با برنامه‌ريزي درسي مي‌توانند اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت خود‌شان را در ابتداي شروع سال تحصيلي مشخص کنند و متناسب با اين اهداف تلاش کنند.




برنامه‌ريزي درسي (رازهاي سرّي دانش‌آموزان موفق)




جمع‌بندي نکات مهم در تنظيم برنامه‌ريزي درسي


برنامه‌ريزي درسي يکي از تکنيک‌هاي اصولي درس خواندن است؛ شما دانش‌آموزان با برنامه‌ريزي درسي اين فرصت را داريد که زمان خود را به بهترين شکل مديريت کنيد و از هدر رفتن زمان خود جلوگيري کنيد.




در واقع، با برنامه‌ريزي درسي يک نقشه راه مناسب براي رسيدن به موفقيت داريد و بدون شک، براي داشتن يک برنامه‌ريزي اصولي، نياز به همراهي يک مشاور تحصيلي متخصص خواهيد داشت.




يکي از خدمات گروه آموزشي پرش، برگزاري جلسات مشاوره‌اي براي دانش‌آموزان است؛ مشاورين پرش با در نظر گرفتن ويژگي‌هاي فردي شما دانش‌آموزان عزيز، بهترين سبک درس خواندن را در اختيارتان قرار مي‌دهند. براي دريافت تخصصي‌ترين برنامه‌ريزي درسي به همراه مشاوره تحصيلي، کافي است عبارت «پرش» را در گوگل جست‌و‌جو کنيد و با مشاورين گروه آموزشي پرش در ارتباط باشيد.

برنامهريزي درسي (رازهاي سرّي دانشآموزان موفق)

چگونه براي کنکور درس بخوانيم که يادمان نرود؟

حذفيات کنکور تجربي

برنامه ريزي درسي

چطوري براي درسهام برنامه ريزي کنم؟

رشته مهندسي مکاترونيک

راهکارهاي طلايي براي برنامه ريزي درسي

برنامه‌ريزي ,دانش‌آموزان ,درسي ,زمان ,تنظيم ,مي‌شود ,برنامه‌ريزي درسي ,باعث مي‌شود ,برنامه‌ريزي درسي، ,تنظيم برنامه‌ريزي ,اجراي برنامه‌هاي ,مشاور تحصيلي متخصص ,تنظيم برنامه‌ريزي درسي، ,مي‌کنند نداشتن زمان‌بندي
مشخصات
آخرین جستجو ها